Zelfvertrouwen en sociale media, vaak geen goede combinatie

59% van de vrouwen krijgt al scrollend het gevoel dat anderen beter zijn

Belgisch onderzoek

Uit een Belgisch onderzoek uit 2019 van Goed gevoel blijkt dat van de 4000 vrouwen die meededen aan het onderzoek er 59% zich onzeker voelde door sociale media. En helaas verbaast mij dit niet. Je kunt namelijk je hele leven perfect maken, je foto`s met lachrimpels helemaal glad maken. En zelfs je lichaam een paar kilo lichter maken via de diverse apps.

Je kunt jezelf online zelfverzekerd en perfect maken, zonder enig probleem.

Je weet dat het fake is en toch laat je jezelf beïnvloeden

Hoe kan dat toch? Daar weet ik het antwoord ook niet op maar ik weet wel na jarenlang trainen van vrouwen dat er heel veel onzeker zijn.

Ik verdiep mijzelf al jaren in de vraag waarom sommige vrouwen die eigenlijk alles mee hebben nog zo onzeker zijn. Ze zien er goed uit, hebben een leuke baan, relatie en vrienden. Maar maken zichzelf nog klein en kijken vaak tegen andere vrouwen op. Het grappige is dat als die vrouw berichten met foto`s plaatst op sociale media andere vrouwen daar weet tegenop kijken en zo krijg je een vicieuze cirkel.

De ondernemende vrouw

Bij ondernemende vrouwen zie je helaas ook nog te vaak dat ze zich niet zeker genoeg zijn. Niet zelfverzekerd genoeg als onderneemster om voor een groep te staan. Niet zelfverzekerd genoeg om voor hun dienst of product te staan. Er vanuit gaan dat de andere onderneemster vast beter is omdat diegene zich mooier presenteert op sociale media. En nog erger er vanuit gaan dat die ander wel zelfverzekerd is.

Aannames…… stop er eens mee

Aannames doen, wij vrouwen zijn er zo goed in. Ze denken vast dit en vinden vast dat! Ja zo kun je nog wel even doorgaan natuurlijk.

De enige aannames die je nog mag doen is dat je niet de enige bent die zichzelf niet altijd zeker voelt als ze voor een groep staan of een presentatie geven. En als je nu van mij een foto op sociale media ziet zonder een rimpel. Dan mag je aannemen er een filter op zit want met 51 jaar ben ik niet meer rimpelloos. Ondanks dat ik net met face yoga ben begonnen???? Maar verder doe jij vanaf nu geen aannames meer. Laat jezelf niet meer gek maken door perfecte plaatjes waarvan je gewoon zeker weet dat ze zijn opgepoetst. Zoals een fysiotherapeut eens zei, dat als iemand zegt dat het goed gaat weet hij na een schouderklop of dat echt zo is.

Dus vanaf nu schouders naar achteren, borst vooruit en kin omhoog en straal alsof er tien filters op zitten.

Succes

Presentatiecoach -Mona

Het hoeft niet perfect maar wel zelfverzekerd!

Mona Schuitemaker

Mona is een zelfvertrouwen en presentatie expert met 31 jaar podium ervaring. Zij leert ondernemende vrouwen hoe ze een verpletterende uitstraling krijgen zodat ze zichzelf en hun product of dienst makkelijk verkopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere blogs