Waarom je een goede pitch moet hebben

Kun jij in 3 zinnen duidelijk maken wat je doet?

Als vrouwelijke ondernemer heb je een droom. Je hebt een visie. En je hebt dat ene unieke bedrijfsidee dat de wereld kan veranderen. Maar hier komt de twist – hoe breng je dit alles in slechts enkele zinnen over? Welkom in de wereld van ‘de pitch’.

De magie van van de perfecte pitch

Een pitch, dat klinkt misschien als iets wat alleen op grote podia thuishoort, maar in werkelijkheid is het een alledaags hulpmiddel voor ondernemers. Denk er maar eens over na: wanneer je de buurvrouw tegenkomt terwijl je boodschappen doet en ze je vraagt: “Wat doe je eigenlijk?”, dan ben je aan het pitchen.
Het is de kunst van het beknopt en krachtig overbrengen van wie je bent, wat je doet en waarom het belangrijk is.

Een duidelijk voorbeeld

Laten we eens naar wat voorbeelden kijken. Stel je voor dat je een Facebook Ads specialist bent. In plaats van een vage beschrijving, zoals “Ik maak facebook ads voor bedrijven” kun je een krachtige pitch geven:

De Geldmachine Maker: “Ik ben de persoon achter de schermen die ervoor zorgt dat bedrijven met Facebook advertenties bakken met geld verdienen. Ik transformeer clicks in klinkende munten.”

De Koningin van Conversie: “Mijn expertise? Het maximaliseren van jouw advertentie-uitgaven op Facebook. Ik zorg ervoor dat elke klik een potentiĆ«le klant wordt, en elke like een verkoopkans.”

Dit zijn slechts twee voorbeelden, maar ze laten zien hoe een heldere pitch het verschil maakt. Het wekt nieuwsgierigheid op en geeft mensen meteen een idee van wat je doet en waarom het waardevol is.

Waarom?

Waarom is een duidelijke pitch essentieel voor vrouwelijke ondernemers? Omdat het je helpt je te onderscheiden van collega`s die hetzelfde aanbieden. Het stelt je in staat om in een wereld vol ruis gehoord te worden. En het maakt je in staat om in een paar zinnen je passie over te brengen, wat anderen inspireert om jou te volgen.

Dus, of je nu op een echt podium staat of gewoon de buurvrouw tegenkomt bij de supermarkt, zorg dat je pitch klaar bent!

Ps Wist jij dat Madelon Rijkers en ik een Perfect Pitch on Stage trainingen hebben? Daar leren wij jou zelfverzekerd en duidelijk pitchen.
Klik hier voor meer informatie.

Presentatiecoach -Mona
De presentatiecoach voor vrouwelijke ondernemers

Mona Schuitemaker

Mona is een zelfvertrouwen en presentatie expert met 31 jaar podium ervaring. Zij leert ondernemende vrouwen hoe ze een verpletterende uitstraling krijgen zodat ze zichzelf en hun product of dienst makkelijk verkopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere blogs