Ik ben de echte éxpert!

zelfvertrouwen training

Echt waar, de expert in het voor l*l staan op het podium. Laat ik er een paar noemen.

Struikelen over mijn eigen voeten en languit gaan in een vol theater en dan een collega hebben die nog harder lacht dan het publiek.
Na een grapje vergeten dat ik een tand zwart had gemaakt en dus een show opvoerde breeduit lachend met een zwarte tand….Help. Dan hoef ik het gevalletje toiletpapier zeker ook niet nader te verklaren haha. Waarschijnlijk krijg je nu een beetje een idee van mijn blunders. Dat was natuurlijk toen ik zelf nog danste.

Die ervaringen hebben mij wel heel erg geholpen in het geven van workshops en trainingen.

Buiten dat ik presentatie trainingen geef, presenteer ik zelf ook al meer dan 10 jaar op bedrijfsfeesten. Daar gaat het presenteren ook niet altijd over rozen. Denk aan voor groepen presenteren waarbij de helft niet geïnteresseerd is.
Voor groepen presenteren waar ze er doorheen blijven kletsen. Voor groepen presenteren die je kunt vergelijken met kleuters op red bull. Hartstikke gezellig maar moeilijk te sturen.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over het stigma van “striptease

De vooroordelen die daar mee gepaard gaan zijn van een ander niveau.
Al deze ervaringen hebben gemaakt dat ik de éxpert ben, in met zelfvertrouwen op het podium of voor een groep staan. Ik weet dat het niet altijd makkelijk is om zelfvertrouwen te krijgen in je presentatie. Mede doordat wij vrouwen onszelf goed kunnen saboteren.

Onze vaste ideeën

Vaak hebben wij een vast idee over onszelf en zijn daar niet snel vanaf te brengen. Dat varieert van, ik ga vast stotteren, ze lachen mij uit, ze zien gewoon aan mij dat ik zenuwachtig ben. En één die ook vaak voorkomt, ik weet zeker dat ze mijn angstzweet ruiken.

Maar zelfs als jij met klotsende oksels presenteert kun je het tot een goed einde brengen. En voor die klotsende oksels heb ik wel een paar tips?

Wil jij nu ook eens vol zelfvertrouwen jezelf presenteren bel mij dan gewoon eens op of stuur een mail.

Presentatiecoach -Mona

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *