Het Podium van de Ondernemer: Overal en Altijd

Jij bent je eigen visite kaartje

In het ondernemerschap is er een cruciale factor die vaak over het hoofd wordt gezien: het concept van het podium. Dit is niet noodzakelijkerwijs een houten platform waar je met een trapje op moet klimmen en voor een publiek moet spreken. Nee, het is veel meer dan dat. Je podium als ondernemer is overal waar jij je in een zakelijke context bevindt.

Elke interactie valt of staat met jouw presentatie

Elke interactie die je als ondernemer hebt – of het nu een online training, een netwerkevent of de intake van een potentiële klant is – is je podium. Overal waar mensen je zien, waar je je boodschap kunt delen, daar is jouw podium. Deze interacties zijn kansen om jezelf en je bedrijf op de meest authentieke en positieve manier te presenteren.

Energie

Energie is hierbij een sleutelwoord. Het is zo belangrijk om jezelf in de juiste energie te presenteren, omdat dit een directe impact heeft op hoe je anderen je zien. Begrijp me niet verkeerd, ik weet dat het niet altijd mogelijk is om op volle energie te zijn, en dat is oké. Maar het presenteren van jezelf en je onderneming is een fundamenteel onderdeel van je werk en dus je marketing.

Hoe verkopen als je onzichtbaar bent?

Want hoe kun je verkopen als je niet gezien wordt? Hoe maak je indruk als je onzichtbaar blijft? De kracht van zichtbaarheid mag niet onderschat worden. Als ondernemer moet je je podium claimen, je aanwezigheid voelen en de juiste energie uitstralen. Dit helpt niet alleen om je boodschap over te brengen, maar ook om connecties te maken, vertrouwen op te bouwen en uiteindelijk te groeien als ondernemer.

Dus, de volgende keer dat je jezelf in een zakelijke situatie bevindt, herinner jezelf eraan dat je op je podium staat. Adem diep in, straal positieve energie uit, en presenteer jezelf met vertrouwen en authenticiteit. Want elk moment is een kans om te schitteren op jouw ondernemerspodium.

Kun jij zelf hiermee wat hulp gebruiken? Kom dan eens naar een presentatie training.

Presentatiecoach -Mona
De presentatiecoach voor vrouwelijke ondernemers

Groot, Groter, Grootsheid: Waarom bescheidenheid niet altijd siert

Mona Schuitemaker

Ik ben de expert in zelfvertrouwen en presentatie training met 33 jaar ervaring op het podium. Ik help ondernemende vrouwen om een verpletterende uitstraling te ontwikkelen die perfect past bij hun dienst. Zodat zij zichzelf en hun product of dienst moeiteloos verkopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere blogs